Autor: Informer.rs

26.12.2022.

11:00

Foto: Reuters

Sport

UPALJEN ALARM U JUVENTUSU ZBOG VLAHOVIĆA! Niko ne zna kad će kraj mukama!

Od povratka u Italiju, posle Svetskog prvenstva u Kataru, Dušan Vlahović radi po specifičnom programu rada u teretani.

Zapaljenje  zbog kojeg je propustio nekoliko utakmica pre pauze za Svetsko prvenstvo, pogodilo ga je i u Kataru. Igrao je, ali malo i stežući zube -piše italijanska Gazeta i dodaje: 

Informer

 

- Biće teško, posebno jer se Juve u velikoj meri oslanja na najvažniji potpis prošlog januara. Nova projekcija je sada povezana sa testovima koje će uraditi u narednih nekoliko dana i koji će mu, ako uspe, omogućiti da se ponovo pridruži grupi. Vlahović je već neko vreme primoran - da se nosi sa bolovima u preponama. Već je doživeo neke manje smetnje u Firenci, ali ih je lako rešavao sa slobodnim danom svake druge nedelje. Prelazak u Juve ga je stavio pred mnogo duži i koncentrisaniji kalendar, sa mečevima koji će se igrati svaka tri dana. U drugoj polovini prošle sezone, napadač je stisnuo zube, istovremeno snizivši nivo performansi. Potom je leti bio na tretmanima i sveo odmor na minimum. Ali od kraja prošlog oktobra problem se ponovo pojavio i sada pokušava da ga reši što bolje. 

Informer

Alegri je bio vrlo oprezan nakon prijateljske utakmice protiv Rijeke: "Vlahović? Znak pitanja - rekao je i dodao:

- Prati program rada, nadamo se da ćemo ga imati što pre.

- Veliki meč protiv Napolija mogao bi da postane realan cilj povratkom u grupu do kraja godine, ali će odluka zavisiti od toga kako mu bude bilo kada bude trenirao sa većim opterećenjem! Za Juve je Srbin od krucialne važnosti, čak i ako ga je Milik adekvatno zamenio u prvih nekoliko meseci sezone - pišu Italijani!

Informer

 

Svakako Alegri ih je takođe poželeo zajedno, pošto Poljak takođe može da igra iza centarfora. Učinak Vlahovića u prvom delu bio je 6 golova i asistencija na 10 nastupa u Seriji A i gol i asistencija na 5 mečeva odigranih u Ligi šampiona.

Vlahovićev povratak na teren s nestrpljenjem se čeka i zbog oporavka Federika Kjeze. Nekadašnji tandem u napadu Fiorentine još nije odigrao zajedničku utakmicu u dresu Juventusa, a prošlo je već 11 meseci kako su ponovo saigrači. Velika očekivanja imaju navijači Juventusa od dvojice mladih napadača. Za Fiorentinu su zajedno nastupili u 35 mečeva, u kojima je Vlahović osam puta bio strelac i dvaput asistirao Kjezi, dok se Italijan sedam puta upisao u strelce i isto toliko puta omogućio pogodak srpskom napadaču.