Autor: Informer.rs

26.12.2022.

20:49

Foto:

Sport

GROF IMA SAVET ZA RUSE! Ostanite u UEFA, Azija neće doneti NIŠTA DOBRO!

Geopolitička situacija "naterala" je UEFA da iz međunarodnih takmičenja izbaci ruske klubove, ali i reprezentaciju. Nekoliko meseci vlada dilema da li Rusija treba da napusti okrilje evropske fudbalske asocijacije i preseli se u Azijsku federaciju.

Mišljenja stručnjaka su podeljena, Evropa nije spremna da se odrekne Rusa, a Azija jedva čeka dolazak jakog partnera pod njihovo okrilje. Očekuje se da konačna odluka bude doneta u narednim danima. Pre toga, svoje mišljenje izneo je Miodrag Grof Božović, crnogorski stručnjak koji ima dugogodišnje iskustvo rada u Rusiji. 

- Lično, ne bih napustio UEFA. Zbog čega da se to uradi? Neće biti nikakve razlike, jer FIFA svakako neće dozvoliti nastupe u međunarodnim takmičenjima. Iskreno ne razumem zbog čega bi ruski savez doneo takvu odluku da se „preseli“ u Aziju, pošto ne vidim nikakvu razliku da li je to UEFA, FIFA, AFC, ljudi su svuda isti. Rusija je više evropska nego azijska zemlja - rekao je Božović. 

Informer

Crnogorac je uveren da je odluka o napuštanju UEFA potpuno pogrešna.

- Da li je prelazak u Aziju uticati na povratak stranih fudbalera? Legionari igraju za novac, niko ovde ne dolazi zato što voli Rusiju. Ako su zadovoljni parama, doći će. A, još ako se dokažu ovde u Premijer ligi, gledaće da odu - podvukao je Božović.