Autor: Informer.rs

01.01.2023.

15:40

Foto: Tanjug/AP

Sport

ČELSI PROBIO LED! Ozvaničen prvi TRANSFER u 2023. godini!

Čelsi je prvi klub koji je otvorio novogodišnji paketić u 2023. a u njemu se našao Benoa Badijašil. Centralni defanzivac Monaka je premijerno pojačanje ekipe iz Londona u Novoj godini, tvrdi dobro obavešteni Atletik.

Posao dve strane je realizovan, ostalo je da se obave lekarski pregledi, pa da Badijašil stavi potpis na ugovor. Kneževima će na ime obeštećenja pripasti 37.000.000 evra, za momka koji ima tek 21 godinu, a prošao je omladinsku školu Monaka i upisao dva nastupa za reprezentaciju Francuske.

Imao je Monako i letos ponude za Badijašila, davao je Bajer Leverkuzen 20.000.000 evropskih novčanica, ali su Francuzi odbili. Isplatilo im se, jer su sada dobili gotovo duplo više.

Badijašil je rođen u Limožu, a u akademiju Monaka je došao kada je imao 15 godina. Imao je pravilan fudbalski put, došao do prvog tima, debitovao u novembru 2018. godine i do sada skupio 135 nastupa za A tim crveno-belih.

Tu, međutim, nije kraj Čelsijevim pojačanjima. Novogodišnje praznike u Londonu provodi Andrej Santos, mladi vezista Vasko da Game.

Za njega se znalo da će mu Plavci biti naredna stanica, čekala se samo formalna potvrda tog transfera, a ona bi trebalo da stigne u ovih dana. Sama činjenica da je igrač sa celom porodicom u prestonici Velike Britanije dovoljno govori da je stvar praktično rešena.

Benoa Badijašil i Andrej Santos će postati novi igrači Čelsija tokom zimskog prelaznog roka, a pre njih paraf na vernost Plavcima iz Londona stavio je Datro Fofana, kupljen od norveškog Moldea za 12.000.000 evra.

Bonus video