Autor: Informer.rs

03.01.2023.

18:50

Foto: printscreen Twitter

Sport

ZAVRŠENO! Srbin POTPISAO za Mančester siti! Superligaš puni kasu MILIONIMA! (VIDEO)

Građani su, naime, ozvaničili transfer jednog od najvećih talenata srpskog fudbala Đorđa Gordića, koji je prešao u redove prvaka Premijer lige, potpisavši ugovor na pet godina.

Ipak, Siti je odmah prosledio na pozajmicu srpskog fudbalera u belgijski Lomel, gde će imati više prilike da igra i gde je procenjeno da je u ovim godinama za njega bolja sredina za razvoj karijere.

Gordić je nedavno napunio 18 godina, a ove sezone je upisao 17 mečeva za Lučance, gde je postigao tri gola i imao jednu asistenciju.

Od realizacijie transfera će i Mladost zaraditi pristojan novac, pošto će Građani na ime obeštećenja uplatiti 1.900.000 evra, a uz određene bonuse cifra će dostići 2.200.000 evropskih novčanica.

Ne tako davno Đorđe Gordić je bio zanimljiv i večitima, ali ni Crvena zvezda ni Partizan nisu mogli da pariraju finansijskoj ponudi šampiona Engleske.

Lomel se trenutno takmiči u drugoj ligi Belgije, zauzima 4. poziciju sa 30 bodova iz 18 kola i kaska pet poena za vodećim tandemom, Beršotom i Beverenom.