Autor: Informer.rs

04.01.2023.

16:52

Foto: AP foto

Sport

BRUKA TORINA! ITALIJA BRUJI O OVOJ SRAMOTI! Pele je to zaslužio, a SINIŠA NIJE?! Posle ovoga nema šanse da se operu! (FOTO)

Fudbalski klub Torino našao se na udaru jednog lokalnog portala zbog gesta pre utakmice protiv Verone u 16. kolu Serije A.

Najjači rang italijanskog fudbala ponovo je na programu prvi put nakon 13. novembra i Svetskog prvenstva održanog u Kataru.

Informer

Portal "torrinoggi.it", istakao je da je klub pogrešio odlukom da oda počast Peleu, a ne Siniši Mihajloviću.

Pre utakmice protiv Verone uz minut ćutanja u čast legendarnom Brazilcu koji je preminuo 29. decembra nakon teške bolesti, na velikom ekranu je prikazana slika jednog od najvećih fudbalera svih vremena.

U isto vreme, Siniša Mihajlović koji je preminuo 12. decembra, a koji je na klupi Torina sedeo od maja 2016. do januara 2018. godine, nije pomenut.

- Autogol, ne može da se objasni drugačije. Pre meča protiv Verone održan je minut ćutanja posvećen Peleu, koji je preminuo prošle nedelje - navedeno je na pomenutom portalu.

Takođe, u tekstu u kojem se kritikuje klub, istaknuto je i da činjenica da je Sinišina slika prikazana na prijateljskoj utakmici protiv Kremonensea ne može da posluži kao validno opravdanje.

- Utakmica protiv Verone bila je prva zvanična nakon smrti srpskog trenera i prva prvenstvena posle duge pauze za Svetsko prvenstvo i klub je mogao i morao na neki način da oda počast srpskom treneru.