Autor: Informer.rs

04.01.2023.

20:45

Foto: Starsportphoto©

Sport

TRANSFER KARIJERE ZA SRBINA! Španski VELIKAN želi Orla!

Nakon nekoliko slabih sezona u Crvenoj zvezdi, Srđan Babić potpuno je oživeo karijeru u Španiji. Stameni štoper vremenom je postao kapiten Almerije, reprezentativac Srbije, a sada bi mogao da ostvari i transfer karijeru. 

Kako pišu španski mediji, za srpskog reprezentativca su zainteresovani čelnici Viljareala. Almerija je već odredila i cenu, a sloboda Srđana Babića košta 15.000.000 evra! 

Babić je u Almeriju došao pre godinu i po dana na pozajmicu iz Crvene zvezde. Posle sjajne sezone u Sehundi i plasmana u elitni rang španskog fudbala, Almerija je odmah iskoristila kaluzulu da ga otkupi po ceni od samo 1.100.000 evra. Ipak, njegove odlične partije nisu stale ni u elitnom rangu pa je kao kapiten i reprezentativac Srbije očigledno skrenuo pažnju španskih velikana. 

Informer

Pravo je pitanje da li će Almerija biti spremna da se odrekne svog kapitena i stuba odbrane budući da je Babić vezan ugovorom do 2026. godine. Međutim, interesovanje Viljareala je ozbiljno, a trener Kike Setijen zahtevao je od uprave pojačanja u srcu odbrane. 

Dugogodišnji stub Viljareala Pau Tores mogao bi tokom januara da ostvari transfer u neki od evropskih velikana, Albiol i Mandi su na zalasku karijere, dok je u planovima da Babić i Kuenka u narednim godinama čine štoperski tandem.