Autor: Informer.rs

05.01.2023.

19:01

Foto: Reuters

Sport

TADIĆEV DOSKORAŠNJI SAIGRAČ IDE U BAJERN! Ima ugrađen defibrilator, plakao je zbog Eriksena, ali se bori kao lav!

Blind je nedavno raskinuo ugovor sa Ajaksom, a prihvatio je da igra za Bajern u narednih šest meseci. Romano tvrdi da su predstavnici holandskog fudbalera i Bajerna dogovorili uslove saradnje, a ugovor će biti potpisan pošto Blind prođe lekarske preglede.

On je pre Ajaksa igrao za Groningen i Mančester junajted. Nemački mediji tvrde da je rukovodstvo Bajerna dogovorilo i prelazak golmana Jana Zomera, koji bi trebalo da zameni povređenog Manuela Nojera.

Zomer je švajcarski reprezentativac, a brani za Borusiju iz Menhengladbaha. Nemački mediji navode da je Bajern bio aktivan na fudbalskom tržištu, pošto je dogovorio i dolazak fudbalera Lajpciga Konrada Laimera. On ima ugovor sa Lajpcigom do kraja sezone, a u Bajern će stići na leto bez obeštećenja.

Informer

 

Inače, Dejli Blind je 2021. godine u suzama napustio teren tokom meča između Holandije i Ukrajine (3:2), a posle je otkrio da ga je mnogo pogodila situacija sa Kristijanom Eriksenom, pošto je i on imao sličnih problema

Naime, 31-godišnjem Blindu je u decembru 2019. godine dijagnostikovana upala srčanog mišića, nakon što je pao i izgubio svest na meču Lige šampiona. Potom je godinu dana kasnije igrač Ajaksa srušio na terenu na meču sa Hertom i ozbiljno zabrinuo sve navijače. 

Fudbaler se uhvatio za grudni koš i pao na ivicu kaznenog prostor. Čim je pao podigao je ruku tražeći medicinsku pomoć. Nakon tog meča otkriveno je da se sve desilo zbog srčanog defibrilatora koji je u jednom trenutku stao. Fudbaler je dobio uređaj nakon što je utvrđeno da ima zapaljenje srčanog mišića, a gotovo dva meseca je proveo van terena.

Informer

 

- Blindov defibrilator se ugasio. Zamenili smo ga odmah i oseća se dobro sada. Ispitaćemo šta se desilo - rekli su tada iz Ajaksa. 

Blin je nastavio da igra fudbal, takmiči se na Evropskom prvenstvu, ali je priznao da je imao problema, zbog straha da se vrati na teren i ponovo igra fudbal nakon što je video Eriksena kada se srušio na teren.

- Razmišljao sam da ne igram, vraćale su mi se slike, ali sam ponosan na sebe jer sam izašao na kraj sa preprekama - priznao je Blind.