Autor: Informer.rs

06.01.2023.

11:34

Foto: Reuters

Sport

MANĆINI ĆE SE TEŠKO OPORAVITI! Još žali za Mihom, a doživeo je novi udarac!

Selektor Italije Roberto Manćini doživeo je novi udarac. Nedavno je ostao bez velikog prijatelja   Siniše Mihajlovića koji je preminuo u decembru, a sada je ostao i bez Đanluke Vijalija. 

- Ova 2022. je bila veoma tužna za mene. Tužna 2022. je prošla, za mene veoma tužna: smrt Siniše, bolest Đanluke. Ovo su stvari koje opterećuju srce, one oko kojih ne možete ništa učiniti. Posle sportskog razočaranja, s druge strane, uvek možete mnogo toga da nadoknadite - rekao je nedavno Manćini.

Roberto i  Vijali bili su saigrači u Sampdoriji, a Đanluka je bio i deo štaba reprezentacije Italije uz Roberta, tu poziciju je napustio da bi nastavio lečenje u Londonu.

- Njegovi motivacioni govori u kampu Italije su predstavljali remek dela književnosti, u neponovljivom mesecu magičnih noći u kampu Italije, a najmagičnija je bila noć na Vembliju. Zagrljaj sa Mančinijem posle poslednje odbrane Donarume u noći finala obišao je svet - pišu italijanski mediji. 

Informer

Đanluka Vijali

Vijali je 2018. godine objavio da se izlečio od raka pankreasa, ali mu se bolest ponovo vratila u smiraj 2022. godine. Naprasno mu je pozlilo kod kuće i prebačen je u bolnicu u Londonu.

- Najteže mi je bilo da kažem porodici: roditeljima, braći, sestrama, ženi Katrin i našim devojčicama Oliviji i Sofiji. Saznanje da imate rak donosi i nekakav osećaj sramote, kao da ste sami krivi jer ste ga dobili. Želeo sam i dalje da budem Vijali kakvog su ljudi poznavali, ali sam onda odlučio da ispričam svoju priču u knjizi - govorio je Vijali.

Bonus video