Autor: Informer.rs

06.01.2023.

20:50

Foto: REUTERS/Molly Darlington

Sport

USTAŠKI SKANDAL GLAVNA TEMA U FRANCUSKOJ! Trener LIONA BESAN zbog Lovrena!

Vratio se Dejan Lovren nakon decenije u Olimpik iz Liona nakon što mu je Zenit uručio otkaz. Povod svemu bio je fašistički ispad na proslavi povodom bronze na Svetskom prvenstvu i uzvici "Za dom spremni". 

Vratio se Lovren zbog toga u Francusku, potpisao za Lion, a ni u zemlji Galskih petlova to nije ostalo neprimećeno. Naprotiv, trener Loran Blan dobio je pitanje o hrvatskom štoperu koje ga je izuzetno iznerviralo. 

- To je nacionalistička pesma koja slavi oslobođenje njegove zemlje. To pitanje morate postaviti njemu. Ne mogu odgovarati na pitanja umesto njega. Ovde su sigurno samo ugledni ljudi, svi živite okruženi samo uglednim ljudima - rekao je Loran Blan. 

Informer

Nije se tu zaustavio legendarni francuski stručnjak. Naprotiv, nastavio je da priča o aktuelnoj temi iako je na početku delovalo da ga se ta priča ne tiče. 

- Ako gledamo Lovrena kao čoveka, to vi procenjujte. Ja ga gledam kao sportistu. Postoji mnogo tema o kojima bismo mogli pričati, a ovo je pres konferencije sportskog kolektiva. Bilo bi dobro da nam to bude u fokusu.  Nismo tu da pričamo o stvarima koje nemaju veze s fudbalom. Lovren je čovek koji poštuje svoju porodicu, ženu, decu i domovinu. Ako ga sretnete, postavite njemu to pitanje - dodao  je trener Liona.