Autor: Informer.rs

09.01.2023.

07:00

Foto: Printscreen You Tube

Sport

LJUDI, KAKVA JE OVO PRIČA! FILM DA SE SNIMI! Trebalo da ide na Mundijal i POSTANE PRVAK SVETA, a danas je ČOBANIN! Čuva stado od 300 ovaca! (VIDEO)

Ostao je upamćen po pet odbranjenih penala u sezoni 2001/2002, čak tri kaznena udarca je skinuo Maru Feranteu, legendarnom napadaču.

Riječ je o Đenerozu Rosiju koji se od fudbala oprostio pre više od 10 godina. Nije se bavio trenerskim ili menadžerskim poslom. Odlučio je da trenira mlade igrače u rodnom Napulju.

Velika mrlja na njegovoj karijeri je učestvovanje u skandalu klađenja i nameštanja utakmica zbog čega je ostao i bez poziva na Mundijal.

- Mogao sam da odem na Svetsko prvenstvo 2006. godine kao treći golman - kazao je svojevremeno Rosi. Te godine su Azuri postali prvaci sveta.

Odlaskom u penziju posvetio se porodici i radu u prirodi. Ima svoje stado ovaca za koje je zadužen lično on.

Prema nekim informacijama njegovo stado broji oko 300 ovaca, a jedina veza sa fudbalom mu je njegova škola za golmane.

- Imam golmansku školu, zove se GR1. Trenutno se ne želim baviti profesionalnim fudbalom iako su me neki zvali - kaže Đenerozo.

Rosi je dodao da mu trenutno ništa ne može da oduzme taj osećaj kao što je čuvanje ovaca ili školovanje mališana koji žele da postanu golmani.