Autor: Informer.rs

09.01.2023.

23:48

Foto: REUTERS/Ciro De Luca

Sport

HAOS NAVIJAČA U ITALIJI! Napolitanci osudili HULIGANE!

Navijači oba tima sukobili su se u nedelju na autoputu A1 nakon što su se sreli na benzinskoj pumpi u Toskani.

Napoli oštro osuđuje ponašanje nekih takozvanih navijača koji nažalost i dalje posećuju fudbalske utakmice u Italiji - navodi se u saopštenju kluba.

Video snimci koje je televizija RAI emitovala na društvenim mrežama pokazuju masovnu tuču dve grupe navijača, u kojoj su korišćene baklje, bejzbol palice i kaiševi.

Prema navodima policije, koju citiraju italijanski mediji, ovi sukobi su blokirali autoput na 50 minuta, i napravili kolonu dugu 15 kilometara.

- Bio je to besmislen čin koji je ljude koji su putovali jednim od važnijih puteva u zemlji doveo u ozbiljnu opasnost - rekao je Roberto Rosi, glavni tužilac u Toskani.

Informer

Napuljski lideri pozvali su da se u Italiji uvedu "drastične i efikasne" mere kako bi se rešio problem huliganizma kao što je to učinjeno u Engleskoj 1980-ih.

- Nepodnošljivo je da huligani mogu nesmetano da putuju po Italiji i idu na fudbalske utakmice - dodaje se u saopštenju kluba iz Napulja.

Predsednik fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravine nazvao je ovaj događaj "sramnim" , i dodao da "institucije mogu i moraju da učine više".

- Ovi ljudi nemaju veze sa sportom i treba ih kazniti - izjavio je Gravine.