Autor: Informer.rs

15.01.2023.

16:03

Foto: Starsportphoto

Sport

PUKLA NAJVEĆA TRANSFER BOMBA OVE ZIME! Čelsi potrošio gotovo MILIJARDU! Ukrajinac ISPALIO Arsenal i pojačao NAJVEĆEG RIVALA!

Otišao je Roman Abramovič, ali se navike u Čelsiju uopšte nisu promenile. Naprotiv, Plavci su nikada aktivniji na tržištu, a novom vlasniku Tod Boliju malo nedostaje da u prvoj sezoni u pojačanja uloži gotovo pola milijarde. Londonski velikan danas se pohvalio novom akvizicijom - najskupljom do sada - Mihajlom Mudrikom. 

Ukrajinac koji je prethodnih nedelja bio u pregovorima sa Arsenalom zvanično je promovisan na Stamford Bridžu! Čelsi se sinoć umešao u pregovore, Šahtjoru ponudio više novca od Arsenala, a Mudriku jaču platu te je on umesto crveni obukao plavi dres. 

Kako je najavljeno, Čelsi će za Mudrika platiti 100.000.000 evra. Šahtjor će odmah dobiti 70.000.000, dok će ostalih 30 miliona leći kroz bonuse. Iako detalja o bonusima nema, britanski mediji ističu da je pitanje momenta kada će njegov kompletni transfer dostići devet cifara! 

Čelsi je sa Mudrikom potpisao ugovor na sedam godina, a na nedeljnom nivou će Ukrajinac inkasirati oko 150.000 funti. Dakle, godišnja plata od 7.000.000 bila je prevaga da umesto na Emiratima Mudrik završi na Stamford Bridžu. 

Podsećamo, Mudrik je poslednjih dana preko društvenih mreža slao signale da karijeru želi da nastavi u Arsenalu, ali je Čelsi u subotu poslao svoje emisare u Tursku i ubedio Ukrajinca da je to pravi klub za njega.