Autor: Informer.rs

18.01.2023.

20:59

Foto:

Sport

DA ČOVEK NE POVERUJE! Ubio golom ZVEZDU koja je harala Evropom i svetom, sa Junajtedom OSVAJAO TROFEJE, a danas izgleda KAO BESKUĆNIK! Pivo mu najbolji ortak! (VIDEO+FOTO)

Duže od decenije nosio je dres jednog od najpopularnijih klubova današnjice, povremeno bio i kapiten ostrvskog giganta.

Ostao je upamćen i po golu Crvenoj zvezdi u čuvenom Superkupu koji je 1991 isvojio Mančester junajted.

Neki bivši fudbalski asovi postanu neprepoznatljivi kada okončaju karijeru. Značajno promjene svoj izgled, ali i način života pa mnogi koji ih prepoznaju ostanu u čudu.

Upravo Mekler je jedan od njih.

Bivši napadač Mančester junajteda Brajan Mekler primećen je s gustom belom bradom i dugom sedom kosom ostavljajući fanove potpuno zbunjenim.

Nekadašnji škotski reprezentativac, koji je upisao više od 450 nastupa za Crvene đavole tokom 11 godina pozirao je s jednim navijačem dok je pio pivo u jednom od pabova.

Kada se fotografija proširila interenetom neki su otišli toliko daleko da su počeli da tvrde da nekadašnji golgeter izgleda poput beskućnika.

U debitantskoj sezoni za Junajted zabio je 24 ligaška gola, postavši prvi igrač Junajteda koji je prešao tu cifru u jednoj sezoni pretekavši slavnog Džordža Besta 1968. godine.

Dok je igrao na Old Trafordu osvojio je četiri titule prvaka Engleske, dva FA Kupa kao i nekadašnji Kup Kupova i evropski Superkup. Ukupno je za slavni engelski klub postigao 127 golova.

Nakon bajkovite karijere u Junajtedu, Mekler se vratio u Madervel na jednu sezonu pre nego što je sredinom 1999. službeno okačio kopačke o klin.