Autor: Informer.rs

21.01.2023.

17:28

Foto: Tanjug/AP

Sport

AJNTRAHT MAŠTA O TITULI! Frajburg doživeo BLAMAŽU na gostovanju Volfsburgu!

Kiksnuo je Bajern na otvaranju 16. kola Bundeslige, ali niko od konkurenata nije uspeo da iskoristi remi Bavaraca i RB Lajpciga. Niko sem Ajtrahta koji se pobedom nad Šalkeom izjednačio sa Frajburgom i Union Berlinom na drugom mestu na tabeli - 3:0 (1:0).

Tiho je Ajntraht ređao dobre rezultate i došao do drugog mesta u Bundesligi, a za današnju pobedu najveće zasluge idu na račun Jesper Lindstrom koji je u 22. minutu postigao odlučujući gol i doneo nova tri boda velikanu iz Frankfurta. 

Zaigrao je Šalke argesivnije u drugom poluvremenu što je otvorilo prostora domaćinu da zapreti iz kontre. Mreže su mirovale sve dok rezervista Rafael Bore nije pobegao svojim čuvarima i potvrdio pobedu svog tima. Do kraja utakmice je Švolov još jednom morao da vadi loptu iz svoje mreže, a stelac je tada bio Buta!

Informer

Ne bi Frankfurt mogao do drugog mesta da Frajburg nije doživeo tešku blamažu na gostovanju Volfsburgu. Vukovi su petardom u mreži ispratili dojučerašnjeg glavnog konkurenta Bajern Minhena i tako najavili da bi pod vođstvom Nika Kovača mogli da pojure i plasman u Evropu - 6:0. 

Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu nakon dva gola Jonasa Vinda. Prethodno je prednost domaćinu doneo Vimer posle stotinak sekundi igre, da bi u nastavku pobedu Volfsburga potvrdili Gerhardt i Baku. Konačan rezultat postavio je Vildšmit u sudijskoj nadoknadi iz penala.