Autor: Informer.rs

21.01.2023.

20:01

Foto: Tanjug

Sport

HLADI SE ŠAMPANJAC POD VEZUVOM! Napoli sve bliži TITULI! Precrtana i Salernitana! (VIDEO)

Do 16. pobede ove sezone tim podno Vezuva je došao lakše nego što se očekivalo, golovima Đovanija di Lorenca i najboljeg strelca Viktora Osimhena u finišu prvog i početkom drugog poluvremena.

Iako rezultat govori drugačije, Salernitana je do vođstva Napolija bila konkretnija i stvorila bolje prilike.

Jednu od takvih u 22. minutu nije iskoristio Pjontek koji je posle solo prodora šutirao, ali ga je Meret pročitao i odbranio udarac koji je išao u njegov levi ugao.

Samo devet minuta kasnije i Mateo Lovato je imao šansu, primio je loptu i šutirao, međutim, ona je završila nekoliko metara pored mreže.

Uspeo je Napoli u 34. minutu da postigne gol, učinio je to Viktor Osimhen, ipak, pogodak Nigerijca je poništio VAR zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se nalazio fudbaler gostiju. 

Pravda je ispravljena nekoliko trenutaka kasnije. Tekao je treći minut sudijske nadoknade prvog poluvremena, kada je Anguisa uposlio Đovanija di Lorenca u šesnaestercu, koji je iz prve šutirao i poslao loptu u gornje rašlje, a goste doveo do zasluženog vođstva - 0:1.

Tek što je krenulo drugo poluvreme, Osimhen je po drugi put bio precizan. Ovog puta nije bilo poništenog gola i sudija je pokazao na centar, a tim iz Napulja udvostručio prednost - 0:2.

Informer

 

Mogla je Salernitana do pogotka u 57. minutu, posle šuta Maria Ruija, čiji je udarac završio na stativi. Isto je učinio i Poljak Kšištof Pjontek u samom finišu utakmice, pa domaći imaju za čim da žale, jer su po prikazanom zaslužili najmanje počasni gol.

SERIJA A - 19. KOLO

Subota

Verona - Leće 2:0 (1:0)

/Depali 40, Lazović 54/

Salernitana - Napoli 0:2 (0:1)

/Di Lorenco 45+3, Osimen 48/

20.45: Fiorentina - Torino

Nedelja

12.30: Sampdorija - Udineze

15.00: Monca - Sasuolo

18.00: Specija - Roma

20.45: Juventus - Atalanta

Ponedeljak

18.30: Bolonja - Kremoneze

20.45: Inter - Empoli

Utorak

20.45: Lacio - Milan