Autor: Informer.rs

22.01.2023.

14:47

Foto: Tanjug

Sport

POLICIJA UPADA U STANOVE ZBOG PREMIJER LIGE! Čeka vas KAZNA ako ILEGALNO gledate fudbal!

Gledanje Premijer lige i engleskog fudbala van ovlašćenih emitera strogo je zabranjeno, a prema procenama Atletika čak 17.000.000 Evropljanja svakog vikenda ilegalno prati mečeve najjače lige na svetu. 

Tokom 2021. godine, prema istraživanju, Evropljani starosti između 16 i 74 godine su na taj način koštali industriju sporta i zabave čitave tri milijarde britanskih funti, odnosno oko 3,5 milijardi evra. Nimalo zanemarljiva svota, ali ni realna budući da se u obzir kada bi svi regularno platili da prate pomenuti sadržaj. 

Informer

Do Evrope trend hapšenja za ilegalno gledanje još uvek nije stigao, ali je u Velikoj Britaniji itekako uzeo maha. Policija je počela da obilazi stanove sumnjivih osoba, a oko 1.000 ljudi je u prvom talasu obavešteno da krše zakon i za njima će biti izrečene stroge kazne. 

I to će se proširiti na čitavu Evropu, a videćemo da li će možda zaživeti i u Srbiji. Naime, za početak će se uticati na svest pojedinaca, posle čega će biti i kažnjavanja, ako se nastavi sa istim postupcima. Za sada je policija obišla oko 1.000 stanova širom Starog kontinenta u velikoj akciji.