Autor: Informer.rs

23.01.2023.

09:46

Foto: printscreen

Sport

PRVI PUT U ISTORIJI - BELI KARTON! Uvedeno novo PRAVILO, NAVIJAČI gledali u ŠOKU! (VIDEO)

Žuti i crvei karton normalna su stvar u svetu fudbala, sve se više priča o narandžastom, ali dok FIFA ne donese konačnu odluku - čekaćemo. Ipak, kada već govorimo o novim pravilima vredi pomenuti da je prvi put u istoriji evropskog fudbala dodeljen veli karton. 

Glavni arbitar na meču ženskih timova Benfike i Sportinga prethodne subote iskoristio je beli karton koji se dodeljuje zbog fer-plej poteza. Navijači na tribinama su gledali u neverici, a nakon meča je objavljeno da je ovo prvi put viđeno na nekoj fudbalskoj utakmici. 

Još zanimljivije, beli karton nisu dobile fudbalerke nego članovi medicinskog tima. Benfika je vodila sa 3:0, a jednoj od igračica u momentu je zatrebala hitna medicinska pomoć. Osoblje obe ekipe ušle su na teren kako bi joj pomogli što je podstaklo arbitra da pokaže beli karton. 

Veliki broj navijača na "Da Lužu" je bio zbunjen, ako nisu pratili promene pravila u Portugalu gde FIFA "isprobava" ovo pravilo. Nešto slično je pre par godina pokušano u Italiji, karton je bio zeleni, ali novo pravilo nije zaživelo.