Autor: Dusan Tufegdzic

24.01.2023.

23:50

Foto: Tanjug

Sport

PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA! Slavni premijerligaš na PRODAJU!

Veliki sukobi na relaciji uprava-navijači u Evertonu prethodnih meseci, konačno su dobili epilog. Posle višenedeljnih protesta protiv vlasnika kluba, gazda Karamela Fahrad Moširi odlučio je da proda klub sa Gudisona.

Uoči okršaja sa Arsenalom i gradskog derbija sa Redsima, Everton je ostao bez menadžera Frenka Lamparda, a „Gardijan“ je sada doneo ekskluzivu – Moširi prodaje klub po ceni većoj od 500 miliona funti!

- Poslednjih meseci Moširi je tražio spoljne investicije, ali je konačno stavio Everton na na tržište, spreman da razmotri manjinsku ili većinsku prodaju. Veliki broj potencijalnih kupaca je izrazio interesovanje – piše „Gardijan“.

Karamele se poslednjih godina žestoko bore da sačuvaju premijerligaški status. Prošle sezone su uspele u tome, ali ove sezone su najdalje od tog cilja. Zauzimaju pretposlednje mesto sa samo 15 bodova.

- Moširi bi želeo da nadoknadi novac koji je uložio u novi stadion – dodaje britanski list uz podsećanje da je u eri britansko-iranskog milijardera potrošeno oko 700 miliona funti na više od 50 igrača dovedenih u klub, koji je prodajom fudbalera prihodovao više od 400 miliona.

„Gardijan“ na kraju piše da prodaja Evertona dolazi u prilično delikatnom trenutku sa stadionom u izgradnji po ceni od najmanje 550.000.000 funti, kao i prikazanim gubicima od 372.6 miliona funti kombinovano u poslednja tri dostupna finansijska izveštaja.