Autor: Informer.rs

25.01.2023.

13:33

Foto: FSS

Sport

VLADE DIVAC POSETIO ORLOVE! Srbija će posle Katara biti još JAČA! (VIDEO)

Utakmica između selekcija SAD i Srbije biće odigrana sutra od četiri sata po srednjeevropskom vremenu.

- Dobrodošli u Kaliforniju i želim vam svu sreću na utakmici u četvrtak - obratio se Divac srpskim fudbalerima koji su ga pozdravili aplauzom, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Legendarni NBA as se fotografisao sa srpskim fudbalerima, a potom je podsetio Dragana Stojkovića da se u blizini stadiona Los Anđelesa nalazi sportski objekat na kome je selektor naše reprezentacije ostvario prvi veliki uspeh u igračkoj karijeri.

- Odmah preko puta ovog stadiona je stari Koloseum koji je u dva navrata bio poprište Olimpijskih igara, a Piksi je sa svojom generacijom 1984. godine osvojio bronzanu medalju - rekao je Divac i dodao da mu je zadovoljstvo što je na neki način domaćin srpskoj reprezentaciji u Los Anđelesu:

- Voleo bih pre svega da se niko ne povredi i da momci spremno dočekaju nastavak sezone u svojim klubovima. Ovo im je sjajna prilika da pokažu koliko vrede u meču protiv jednog ozbiljnog protivnika, a za Piksija i njegov stručni štab da provere mogu li na nekog od njih da računaju kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - naveo je legendarni srpski košarkaš.

Divac je izjavio da je uveren da će srpski fudbaleri posle Svetskog prvenstva u Kataru biti još jači i mudriji.

- Mislim da je ogroman uspeh što smo se plasirali na SP. Momci koji su branili boje Srbije u Dohi zaslužuju novu šansu i siguran sam da će na predstojeća dva velika takmičenja pokazati svoje pravo lice. Drago mi je što se naredni Mundijal igra u Americi i voleo bih da im ponovo budem domaćin 2026. godine. Ova generacija srpskih fudbalera ima potencijal da napravi dobar rezultat - naglasio je bivši igrač Sakramenta, Lejkersa i Šarlota.

On je istakao da je važno što Srbija ni u košarci ni u fudbalu nije menjala selektora posle prvog slabijeg rezultata.

- Kontinuitet je izuzetno važan faktor u svakom sportu. Svetislav Pešić i Stojković imaju ozbiljno znanje i iskustvo, mogu mnogo da doprinesu srpskom sportu i dobro je što su i dalje na svojim funkcijama. Treba ih pustiti da na miru rade svoj posao i rezultati će doći sami po sebi - zaključio je Vlade Divac.