Autor: Informer.rs

25.01.2023.

16:11

Foto: Starsportphoto

Sport

BRAVO, MAJSTORI! Vlahović i Mitrović među 100 najboljih fudbalera sveta!

Renomirani britanski list "Gardijan" svake godine objavljuje listu najboljih 100 fudbalera sveta, a Srbija je u godini za nama imala dvojicu predstavnika!

Za sada je objavljen samo deo liste, od 41. do 100. mesta,  a "Gardijan" je Aleksandra Mitrovića postavio na 83. mesto, dok je Dušan Vlahović još bolje plasiran i on je na 66. mestu, a verovatno  bi bio i bolje plasiran da ga povrede nisu sprečile da pruži više u finišu kalenadarske godine.

Informer

 

Udarna igla Juventusa nije mogla da igra od kraja oktobra, zbog toga je imao problema i na Svetskom prvenstvu i nije mogao da pruži maksimum za Srbiju. Što se tiče Mitrovića, on je  postigao čak 21 gol za Fulam u drugom delu sezone u Čempionšipu i vodio ih u Premijer ligu! Oborio je rekord tog ranga engleskog fudbala i nastavio u istom ritmu u eliti, ali i u dresu Srbije, pošto je pogađao i na Mundijalu.

Verovali ili ne, ispred obojice srpskih fudbalera završio je Kristijano Ronaldo, iako je iza njega sezona u životu. Poneo je 51. mesto, a nema sumnje da će Lionel Mesi biti na prvom mestu...