Autor: Informer.rs

29.01.2023.

09:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

NEĆE U ALBANIJU I TAČKA! Lazetića SELILI u PARTIZANE, a on karijeru nastavlja u redovima VELIKANA!

Otišao je pre godinu dana Marko Lazetić kao veliki talenat u Milan, ali na San Siru još uvek nije dobio pravu šansu. Zbog toga, uprava Rosonera rešila je da ga u januaru pusti na pozajmicu kako bi u narednih šest meseci skupljao minute i neophodno iskustvo, a od leta konkurisao za mesto u timu Stefana Piolija. 

Pre nekoliko dana pojavila se informacija da bi Lazetić karijeru mogao da nastavi u Albaniji, ali se to neće dogoditi. Naime, prema pisanju švajcarskih medija srpski napadač nalazi se na meti Bazela i Jang Bojsa i na njemu je da u narendim danima odluči gde će. 

Marko Lazetić sjajno je igrao tokom jeseni u Primaveri, ali i Ligi šampiona za mlade, a na San Siru smatraju da je vreme za korak dalje. Ta odluka se nije dopala treneru omladinaca Injaciju Abateu koji otaje bez svog najboljeg igrača u nastavku sezone. 

Informer

Ipak, na mladom Lazetiću i Milanu je da donesu pravu odluku. Jang Bojs je najbolji tim u Švajcarskoj, sa ubedljivom prednošću u odnosu na rivale, ali je pitanje koliku bi Srbin dobio šansu u Bernu. Sa druge strane, Bazel igra jednu od najlošijih sezona u klupskoj istoriji te bi dolazak srpskog reprezentativca mogao da bude prekretnica za nastavak šampionata. 

Bilo kako bilo - Lazetić će se u januaru preseliti na šestomesečnu pozajmicu, a onda bi od juna trebao da se bori za mesto u prvom timu slavnog italijanskog velikana.