Autor: Informer.rs

30.01.2023.

13:17

Foto: Tanjug

Sport

TRANSFER KARIJERE, SRBIN IDE U PREMIJER LIGU! Saša Lukić u Fulamu za 10.000.000 evra!

Igrač je dogovorio lične uslove sa Fulamom i samo se čeka ozvaničenje transfera! Poznati italijanski novinar Fabricio Romano tvrdi da će tokom dana biti obavljeni medicinski pregledi, kako bi transfer bio što pre okončan. 

Italijani prenose da bi Lukić trebalo da potpiše ugovor na četiri i po godine, vredan 2,2 miliona evra po sezoni. U Torino je već stigao doktor Fulama, pa bi tokom dana definitivno trebalo da padne potpis!

Takođe, Torino je završio još jedan posao, iz Verone stiže Ivan Ilić!

Lukić (26) je u Torino stigao 2016. godine iz Partizana. On je za italijanski klub odigrao 162 meča i postigao je 14 golova. Jednu sezonu je proveo u Levanteu na pozajmici, a od 2018. je bio uglavnom standardan u italijanskom klubu. Sa reprezentacijom Srbije učestvovao je na Svetskom prvenstvu u Kataru, a do sada ima 35 mečeva u seniorskom timu, kao i 21 utakmicu za mladu reprezentaciju Srbije.

Pred početak ove sezone bio je promovisan u kapitena, imao je usmeni dogovor sa klubom da produži ugovor koji mu je isticao 2024. godine za platu od dva miliona evra. Međutim, dogovor nije ispoštovan, pa je bilo jasno da će Srbin tokom zime napustiti Torono. 

U Fulamu igra srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, pa Lukiću neće biti potrebno mnogo vreman da se prilagodi na novu sredinu.

Bonus video