Autor: Informer.rs

30.01.2023.

18:50

Foto: Reuters

Sport

ŽREB NIJE IMAO MILOSTI! Barsa na Real već u POLUFINALU! Srbin imao sreće u Kupu Kralja!

Kuglice su bile neumoljive prema najtrofejnijim španskim klubovima u najmasovnijem takmičenju, koji će ove sezone čak pet puta odmeriti snagu.

Posle prvenstvenih okršaja u La ligi, i Superkupa u Rijadu, na programu su još dva meča u Kupu Kralja.

Prvi duel u La ligi pripao je Realu koji je slavio na "Bernabeu", Katalonci su se revanširali na tlu Saudijske Arabije i osvojili prvi trofej u sezoni, a preostao je još jedan meč za bodove koji će se odigrati na Nou Kampu.

Pre toga predstoji dvomeč u nacionalnom kupu, kalendar je takav da će se u okviru prve utakmice sastati već 8. februara u Madridu, a 1. marta je revanš na Barseloninom stadionu.

Biće to 22. put da se Real i Barsa sastaju u Kupu kralja. Blaugrana je uspešnija, jer je dosad ostvarila 11 prolaza, naspram deset Kraljevića.

Informer

Darko Brašanac

U drugom polufinalu igraće Osasuna i Atletik Bibao. Za tim iz Pamplone igra i bivši fudbaler Partizana Darko Brašanac, kome je žreb bio naklonjen, te je izbegao oba velika favorita.

Finale je zakazano 6. maja na stadionu La Kartuha u Sevilji, kad će Španija dobiti novog pobednika Kupa Kralja, pošto je branilac trofeja Betis ispao baš od Osasune.