30.01.2023.

15:14

Foto: reuters

Sport

BOMBAAA U MINHENU! Bajern doveo POJAČANJE iz Mančester Sitija!

Ako ne najveći, onda najzvučniji transfer od početka prelaznog roka, napravio je Bajern iz Minhena.

Nemački šampion je uspeo da pobedi konkurenciju i dovede u svoje redove Žoaa Kansela iz Mančester sitija na šestomesečnu pozajmicu.

Bavarci će imati opciju da otkupe ugovor 28-godišnjeg defanzivca, iako se cifra dugo držala u tajnosti.

Samo je Dejli Mejl pominjao cifru od 70.000.000 evra, koju je potom preneo i ostrvski Skaj.

Tako će Kanselo postati drugo januarsko pojačanje Bajerna, posle dovođenja golmana Jana Zomera za 8.000.000 evra iz Borusije Menhengladbah, koji će biti zamena povređenom Manuela Nojera.

Portugalac je u prve dve sezone uvrštavan u tim godine Premijer lige, ali je u tekućoj pao u drugi plan, pošto Pep veće poverenje ima u Nejtana Akea, Džona Stonsa, Kajla Vokera, pa čak i mladog Rika Luisa, koji su bili u prednosti u odnosu na Kansela.

- Svaki put mi je teško kada biram tim. Uvek vrhunski igrači – ne igraju. U poslednje vreme, kako sam ostario, uglavnom gledam govor tela. Na treninzima, utakmicama… Ne možeš da igraš dobro kada govor tela nije ispravan. Nekada biraš igrače zbog toga koliko su srećni. Jer svi znamo koliko su dobri ako govorimo o veštini. A, govor tela zavisi od njih - pričao je Gvardiola o neigranju portugalskog defanzivca.

Sa druge strane, trener Bajerna Julijan Nagelsman je dobio veliko pojačanje. Ne prvo ove sezone, jer podsetimo da su letos Bavarci doveli Matijsa de Lihta, Sadija Manea, Matisa Tela, Rajana Gravenberha, Nusaizra Mazrauija i Dejlija Blinda.