Autor: Informer.rs

01.02.2023.

19:21 >> 20:05

Foto: Tanjug/AP

Sport

LUKA POKVARIO ILIĆEV DEBI! Jovićeva PRECIZNOST i Terzićeva asistencija odveli Violu u polufinale! Neviđena DRAMA u Firenci! (VIDEO)

Napadač srpske reprezentacije je odlično odreagovao u 65. minutu na asistenciju još jednog člana Orlova Alekse Terzića.

Bivši defanzivac Crvene zvezde je sjajno centrirao, a Jović perfektno ispratio njegov ubačaj i u skoku posle udarca glavom, poslao loptu u mrežu.

Mogla je Fiorentina još ranije do vođstva, pošto je udarac Mandragore u 19. minutu zaustavila stativa, dok je šut defanzivca selekcije Srbije Nikole Milenkovića u samom finišu prvog poluvremena prohujao tik iznad prečke.

Bio je to prvi gol za Jovića u dresu Fiorentine još od 11. novembra, čime je prekinuo golgeterski post na Artemio Frankiju.

U ovom meču debitovao je još jedan srpski reprezentativac Ivan Ilić, koji je na teren kročio samo 180 sekundi pre vodećeg gola koji je postigao bivši igrač Reala.

Na 2:0 povisio je Džonatan Ikone u 90. minutu, pošto je silovitim šutem posle greške odbrane Bikova pogodio donji levi ugao nemoćnog golmana Orlova Vanje Milinkovića-Savića.

Samo nekoliko sekundi kasnije Kabral je sa 12 metara pogodio prečku, pa je sreća spasila čuvara mreže Torina. Činilo se u tim trenucima da je sve rešeno, međutim, tek onda je nastala drama!

Kazna je usledila već u narednom napadu gostiju, kada je Jan Karamo iskoristio jednu od retkih grešaka u odbrani Viole i uspeo da unese neizvesnost u ovu utakmicu. Odmah u sledećoj akciji je Sanabrija imao "zicer" iz koga je kao pobednik izašao golman Terakijano.

Fiorentina je ipak uspela da sačuva stečenu prednost, pa će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Roma - Kremoneze.

Inače, u ovoj utakmici je na terenu bilo čak petorica srpskih reprezentativaca (Luka Jović, Nikola Milenković, Aleksa Terzić protiv Vanje Milinković Savića i Ivana Ilića), isti broj i italijanskih fudbalera, dok su strance predstavljali "samo" 12 imena na obe strane.