Autor: Informer.rs

01.02.2023.

20:32

Foto: Starsportphoto©

Sport

NI ŠVAJCARSKA, NI ALBANIJA! Marko Lazetić ide u Bundesligu! Ovo je njegov NOVI KLUB!

Rosoneri su nameravali da talentovanog golgetera proslede u Seriju B, pominjao se i odlazak kod Dejana Stankovića u Sampdoriju, pa zatim Partizani iz Albanije, kao i švajcarski giganti Bazel i Jang Bojs...

Ništa od toga se, ipak, neće desiti, pošto će Marko Lazetić karijeru nastaviti na terenima Bundeslige. Ali, austrijske. Tačnije u dresu Altaha, koji je, kako prenosi "Mozzart sport", već za četvrtak najavio promociju nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde.

Milan je dugo tražio klub Marku Lazetiću koji će mu obezbediti ozbiljnu minutažu i dati mu mogućnost da razvija karijeru. Izbor je pao na Altah, pošto je momka rođenog 2004. godine želeo trener tog kluba, nekada jedan od najboljih napadača sveta Miroslav Klose...

Podsetimo, Marko je na San Siro stigao pre godinu dana sa Marakane. Vatreno krštenje imao je u Kupu Italije kada je ušao u finišu meča protiv Intera, a do kraja sezone je uglavnom igrao za mladi tim Rosonera. Od letos je više bio sa prvim timom, iako je nastavio da povremeno igra za Primeveru. Nastupao je za mladi tim u Ligi šampiona, dok je u Seriji A debitovao na gostovanju novom članu elite Kremonezeu.

Informer

Marko Lazetić

Međutim, pored Olivijea Žirua i Divoka Origija nije uspeo da se izbori za veću minutažu. Kada se tome doda da će se ekipi priključiti u skorije vreme i legendarni Zlatan Ibrahimović posle višemesečne pauze zbog povrede, jasno je da Srbin nema šta da traži u tako žestokoj konkurenciji.

Prethodnih nedelja su se javljali brojni klubovi zainteresovani da pozajme mladog Srbina. Prvoligaši poput Sampdorije i Kremonezea, drugoligaši poput Ređine i Kaljarija. Ipak, Milan je svima odgovorio "ne". Čak se pominjala mogućnost odalska u Bazel ili Jang Bojs.

Nema sumnje da će uz jednog od najboljih strelaca Mundijala svih vremena, Miroslava Klosea, imati Lazetić mnogo toga da nauči, ali i napreduje.