Autor: Informer.rs

02.02.2023.

13:29

Foto: Privatna arhiva

Sport

JOVIĆ GOLČINOM ODUŠEVIO SINA PREDSEDNIKA FIORENTINE! Jednom fotkom otklonjene dileme o sukobu fudbalera sa upravom "viole"

Luka Jović je nakon asistencije Alekse Terzića, sjajnim trzajem glavom, slomio otpor gostiju koji su odolevali tokom većeg dela meča.

Pogodak srpskog reprezentativca bio je njegov osmi u tekućoj sezoni, a prvi u najmasovnijem italijanskom takmičenju. Ipak, čini se da ovaj gol može imati višestrukog značaja za Jovića, kojim bi mogao da nagovesti povratak u formu i period efikasnije igre, ali što je još važnije – i da otkloni spekulacije koje se poslednjih dana mogu pročitati u medijima, a u vezi sa navodno lošim odnosom sa upravom kluba iz Firence.

Kao dokaz tvrdnji da ne postoji nikakav problem između golgetera i kluba, stoji i objava sina predsednika kluba, Đuzepea Komisa, na Instagramu, koji je uz Jovićevu fotografiju sa meča čestitao Srbinu na sjajnom golu.

- Čestitke Luki Joviću na sjajanom golu! - napisao je Komiso.

Informer

Jović je postigao pogodak posle skoro tri meseca, prethodni put pogodio 9.novembra protiv Salernitane. Izašao je iz igre u 74. minutu i nagrađen aplauzima sa tribina. 

Ostaje da se vidi da li je ovaj pogodak prekretnica Luke Jovića u ljubičastom dresu, a sledeća šansa za dokazivanje je već u subotu, kada Fiorentina dočekuje ekipu Bolonje na svom Artemio Frankiju. Fiorentina je trenutno tek 12. na tabeli, sa 24 osvojena boda u 20 odigranih utakmica, a u februaru je očekuju i utakmice nokaut faze Konferencijske lige, u kojoj će igrati dvomeč protiv Brage.

Povratku Jovića u prepoznatljivu formu nada i selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi, koji računa na napadača Fiorentine u predstojećim kvalifikacijama za EURO. Orlovi kvalifikacije za kontinentalni šampionat počinjua 24. marta kada će u Beogradu gostovati Litvanija, a tri dana kasnije sledi im i gostovanje u Podgorici reprezentaciji Crne Gore.