Autor: Informer.rs

07.02.2023.

22:25

Foto: Tanjug/AP

Sport

ČUDA SU MOGUĆA! Al Hilal režirao NAJVEĆE IZNENAĐENJE! Brazilci U SUZAMA - ništa od FINALA!

Čuda su moguća, a to je večeras u Maroku potrvdio Al Hilal! Velikan iz Saudijske Arabije bio je apsolutni autsajder pred polufinale Svetskog prvenstva protiv Flamenga, ali je na krilima Salema Al Savsaria savladao šampiona Južne Amerike i plasirao se u veliko finale - 2:3 (1:2).

Sprečio je Al Hilal već viđeno finale između Flamenga i Rael Madrida. Bez sumnje najveći tragičar u Tangeru je brazilski reprezentativac Žerson koji je u finišu prvog poluvremena zaradio crveni karton čime je svoje saigrače ostavio sa čovekom manje u polju. 

Informer

Al Hilal je poveo već u četvrtom minutu kada je Al Davsari postigao gol iz penala. Ipak, Pedro je u 20. uspeo da poravna rezultat i najavi preokret Flamenga. Do toga nije došlo pošto je Žerson igrao rukom u 48. minutu, skrivio još jednu najstrožu kaznu i dobio crveni karton, a sve to u gol je pretvorio ponovo Al Davsari. 

Imao je Flamengo inicijativu u drugom poluvremenu uprkos igraču manje, ali je slove Brazilaca uništio Argentinac. Lucijano Vijeto je u 70. minuta krunisao sjajnu partiju i matirao Santosa za 3:1. U finišu je Pedro uspeo da ublaži poraz, ipak, bilo je prekasno za kompletan preokret.