Autor: Informer.rs

08.02.2023.

14:45

Foto: printscreen Twitter

Sport

KATASTROFA U TURSKOJ! Još jedan trener POGINUO u razornom zemljotresu!

Reč je o treneru Kahramanmaraša Istiklalspora Hakanu Doganu, prenosi "Hurijet". Pre njega je život izgubio i Halil Olmez.

- Sa dubokom tugom saznajemo da je Hakan Dogan, trener Kahramanmaras Istiklalspora, jednog od klubova Regionalne amaterske lige, preminuo u zemljotresu koji je ugušio našu zemlju. Neka se Bog smiluje Hakanu Doganu i izražavamo saučešće njegovoj ožalošćenoj porodici, rodbini. Ovom prilikom još jednom želimo Božiju milost da svim našim građanima koji su izgubili živote u zemljotresu, a našim povređenima brz oporavak. Saučešće našem voljenom narodu - stoji u saopštenju turskog fudbalskog saveza.

Preko 8.700 ljudi poginulo je u Turskoj i Siriji u zemljotresima koji su pogodili te dve zemlje, prenele su agencije zvanične podatke.

Uprava za vanredne situacije Turske saopštila je da su život izgubile najmanje 6.234 osobe, a povređeno 37.011 ljudi, prenosi Anadolija. U potrazi za preživelima učestvuje 79.000 ljudi.

Informer

 

Što se tiče broja nastradalih u Siriji, cifra je prešla 2.500, govore podaci državnih medija i spasilačkih službi koje deluju u delu zemlje koja je pod kontrolom pobunjeničkih snaga.