Autor: Informer.rs

08.02.2023.

15:34

Foto:

Sport

VELIKI ŽUTI PROGOVORIO O BLAŽEVIĆU! Evo zbog čega je Prosinečki bio LJUT na Ćiru!

Čuveni hrvatski trener Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini života posle duge i teške bolesti sa kancerom prostate.

On će ostati upamćen kao jedan od najvećih stručnjaka hrvatske ikada, koji je vodio najveća imena fudbala u komšiluku.

Poseban odnos Ćiro je imao sa Robertom Prosinečkim, legendarnim asom Crvene zvezde. Ostala je legenda da je Ćiro Blažević zaslužan zbog toga što je "Veliki Žuti" završio u Zvezdi, jer je navodno procenio da nije dovoljno talentovan.

- Imali smo specifičan odnos. Veliki je šok, koliko god je pričao o bolesti, veliki šok. Otišao je veliki čovek i trener koji je svima nama obeležio karijere i od koga smo puno naučili - rekao je Robert Prosinečki povodom smrti legendarnog trenera Blaževića.

U moru anegdota, najčuvenija je Ćirina izjava "da će pojesti trenersku diplomu ukoliko Prosinečki postane igrač" kada je 1987. godine tada talentovani vezni fudbaler napustio Dinamo i prešao u Crvenu zvezdu, sa kojom je kasnije postao osvajač Kupa evropskih Šampiona u Bariju.

Informer

 

- Možda sam kao klinac bio nešto ljut, normalno, kad odeš iz svog grada, ali imali smo dobar odnos. Puno puta smo pili kafu i pričali o svemu. Uz motivaciju, bio je i trener koji je obeležio hrvatski fudbal - trećim mestom na Mundijalu u Francuskoj i titulom sa Dinamom 1982. godine - istakao je Prosinečki za N1 i dodao:

- Naučili smo puno od njega i svima nam je jako teško, makar smo to očekivali, doživeo je lepe godine, izgledao fenomenalno, bio je drugačiji i svima će nam nedostajati. Bio je pravi borac, obeležio je hrvatski fudbal i medije, ništa neće biti isto bez njega. Proživeo je lep život i imaće "gore" šta pričati ljudima - izjavio je nekadašnji trener Crvene zvezde i selektor reprezentacija Azerbejdžana i BiH.