08.02.2023.

17:50

Foto: beta

Sport

ZBOG SENDVIČA GA IZBACIO IZ REPREZENTACIJE! Nekadašnji fudbaler se prisetio događaja iz 1996. godine: Ćiro je tako odlučio, ALI SVE SAM MU OPROSTIO!

Kasnog proleća 1996. pred odlazak reprezentacije Hrvatske na EP u Englesku, Mornar je želeo da pojede usred noći sendvič, pa je strogo kažnjen od Ćire Blaževića.

Ništa ne bi bilo sporno da se nije spustio u hotelski bar gde su ga primetili pomoćni trener Branko Ivanković i njegovo društvo.

Nakon toga je usledila prijava Ćiri Blaževiću, a tadašnji igrač Ajntrahta je morao da napusti pripreme reprezentacije i oprosti se od takmičenja u Engleskoj.

- Odavno, za života sam mu oprostio sve što je bilo. Zvao sam ga na i "4 kafića" pre mnogo godina, poslao sam mu nedavno i poruku podrške kada sam saznao da je bolestan.. Bio sam tužan  kada sam čuo da je bolestan. Sve sam oprostio, jer ne bih mogao da idem dalje da nisam. Iako moram priznati, u tom trenutku mi je bilo strašno žao. Bio sam ljut i teško sam prihvatio odluku - ispriča je Mornar za Jutarnji list.

Dodao je da mu je bilo žao što nije bio deo reprezentacije dok je Ćiro Blažević bio selektor.

- Uspeo sam da odem na Evro osam godina kasnije u Portugalu, ali uvek sam razmišljao o tome kako bi se moja karijera odvijala da sam bio sa reprezentacijom u Engleskoj. Najviše mi je žao Svetskog prvenstva u Francuskoj, kao što mi je danas žao Ćire. Znam da je pozadina mog slučaja bila puno dublja, ali to je sve zaboravljeno. Za mene ostaje veliki trener, čovek koji je dao pečat hrvatskom fudbalu - dodao je Mornar.