Autor: Informer.rs

08.02.2023.

18:31

Foto: printscreen

Sport

GLUMAC! IGRAO SELEKTORA, ALI I SAMOG SEBE! Legendarni Ćiro Blažević ostaće upamćen i po ULOGAMA U "MONTEVIDEU" I "SMOGOVCIMA"! (VIDEO)

Pamtiće ga generacije fudbalskih fanova, najviše po uspesima sa Dinamom, Prištinom i reprezentacijom Hrvatske; ali i ljubitelji tv serija.

Legendarni Ćiro ostaće upamćen po ulozi u seriji "Montevideo, Bog te video" gde je glumio Ante Pandakovića, tadašnjeg selektora jugoslovenske reprezentacije.

Ćiro je otkrio još poneki detalj sa snimanja vrlo popularne serije.

- Oko hiljadu stažista je nakon snimanja skandiralo: "Ćiro, majstore!". Uzvratio sam im pozdravima i poljupcima. Posle toga je moj prijatelj Radomir Antić organizovao večeru u moju čast. Bilo je predivno, uživao sam na snimanju. I biću iskren - gluma je mnogo teža od fudbala i za nju vam je potreban božji dar. Ja ga nemam, ali sam se istinski potrudio da to publika ne primeti - rekao je tada Ćiro.

To nije sve.

Informer

U kultnoj seriji Televizije Zagreb "Smogovci" osamdesetih godina prošlog veka ostvario je jednu briljantnu epizodu.

U jednoj od scena podelio je ekran sa Ivicom Zadrom, tumačem jedne od glavnih uloga u seriji, Pere Vrageca, kao i sa Emilom Gladom, koji je u seriji glumio Fleka, ujaka Vragecovih i Perinog menadžera.

Ćiro, koji glumi samoga sebe, odeven legendarnim belim šalom, seti se da su on i Flek nekada zajedno igrali.

- Svima pričam kako si zabio deset autogolova u onom prvenstvu - kaže Blažević Fleku, a Peri, koji je u seriji tek potpisao ugovor sa Dinamom, kaže:

- Taj papir ti ne znači ništa, tek sad počinje tvoja Golgota.