Autor: Informer.rs

09.02.2023.

10:24

Foto: printscreen

Sport

PRETUŽNO! Golman koji je poginuo u zemljotresu bio siroče, igrao fudbal i strudirao...

Spasioci su uspeli da pronađu njegovu neutešnu suprugu  Kubre Turkaslan, čije su suze i vapaj za suprugom obišle planetu. 

Ahmet Ejup je odrastao kao siroče i nije imao nikoga kada je upoznao trenera Ahmeta Zija Juče, prenose turski mediji. 

Otac mu je bio kamiondžija, preminuo je kada je Ahmet bio mali. Odrastao je kao siroče bez oca i majke. Molio bi se svaki dan. Igrao je i fudbal i usto vreme studirao, oženio se studentskom ljubavi Kubrom. Oboje su učitelji. Oduvek je želeo da bude vaspitač i da radi sa decom - ispričao je trener.

Informer

 

Oženio se pre četiri meseca. Pozvao je svoje prijatelje na venčanje, a Hasan Ozer, koji je u to vreme bio trener Jeni Malatiaspora,  autobusom je dovezao ceo tim iz Malatije u Gaziantep. Bio je veoma dirnut, "Moji otac i majka su sve ovo videli", rekao je tada. 

Informer

 

Broj žrtava usled razornog zemljotresa jačine 7,8 Rihtera, koji je u noći između nedelje i ponedeljka pogodio jugoistok Turske i Siriju, neprekidno raste. U Turskoj je broj žrtava porastao na najmanje 12.873, saopštila je turska agencija za katastrofe i vanredne situacije (AFAD). U Siriji je ukupan broj poginulih najmanje 2.992, uključujući 1.730 u oblastima pod kontrolom pobunjenika na severozapadu. U delovima zemlje koje kontroliše vlada zabeležena su oko 1.262 smrtna slučaja.

Među žrtvama su i mnogobrojni sportisti, od kojih je jedan trener drugoligaša Iskenderuna, Ibrahim Halil Olmez. On je izvučen živ nakon otprilike 50 sati provedenih pod ruševinama, ali je u bolnici podlegao povredama. I dalje nema vesti o 14 odbojkašica Hataja, koje su ostale zarobljene u ruševinama zgrade u kojoj su živele.

Informer

 

Fudbaler Hataja Kristijan Atsu (31) još nije izvučen ispod ruševina nakon razornog zemljotresa. Prema prvobitnim informacijama iz Turske,  Kristijan Atsu je pronađen u ruševinama zgrade u kojoj je živeo na devetom spratu i koja se srušila. Nakon toga su kružile priče da je prebačen na intenzivnu negu i da mu je stanje stabilno i van životne opasnosti. Međutim, kada su ljudi iz Hataja otišli da vide Atsua, njega nije bilo.