Autor: Informer.rs

09.02.2023.

16:09

Foto: Reuters

Sport

STANKOVIĆ DOBIO KAPITALNO POJAČANJE U BORBI ZA OPSTANAK! Nekadašnji napadač REALA i PARI SEN ŽERMENA stigao u Sampdoriju!

Imaće Dejan Stanković pakleno težak zadatak da sačuva Sampdoriju u Seriji A. Svesni su ozbiljnosti situacije svi u Đenovi pa su rešili da srpskom treneru pojačaju tim budući da ih očekuje grčevita borba za opstanak. Tim povodom danas je u Đenovu stigao nekadašnji napadač Real Madrida i Pari Sen Žermena - Hese Rodrigez. 

Španac je nakada bio projektovan kao najveći talenat svetskog fudbala, ali svoj pun potencijal nikada nije ispunio. Hese je slobodan igrač od sredine januara kada je napustio Ankaragudžu, te u Sampdoriju stiže kao slobodan igrač. Zbog toga, velikan iz Đenove će imati pravo da ga registruje i van prelaznog roka. 

Ipak, da bi Hese stekao pravo nastupa potrebno je da se završi prodaja Omara Kolija u Beškitaš. Defanzivac iz Gambije dogovorio je saradnju sa turskim velikanom i pitanje je trenutka kada će transfer biti ozvaničen. Time će Stanković dobiti preko potrebno mesto da registruje napadača budući da Đenovljani imaju mnogo problema sa realizacijom ove sezone. 

Informer

Hese je bio veliki talenat Real Marida, a potom je u velikom transferu teškom 25.000.000 evra pojačao Pari Sen Žermen. Ipak, njegova karijere je od tog momenta u strahovitom padu. Sveci su ga slali na pozajmice u Las Palmas, Stouk, Betis i Sporting iz Lisabona, ali nigde nije uspeo da se izbori za svoje mesto pod suncem. 

Konačno je 2020. godine uspeo da raskine saradnju sa Pari Sen Žermenom i kao slobodan igrač se vrati u Las Palmas. Ni tamo nije uspeo da oduševi pa su ga Španci kao slobodnog pustili u Ankaragudžu odakle je otišao posle samo šest meseci...

Pred njim je pakleno težak zadatak da u Sampdoriji oživi karijeru, ali i pomogne četi Dejana Stankovića da opstane u Seriji A.