Autor: Informer.rs

10.02.2023.

18:02

Foto: fk crvena zvezda

Sport

AKO SE DŽAJIĆ KANDIDUJE, VIDIĆ NEMA NIKAKVE ŠANSE DA BUDE PREDSEDNIK FSS!

Nakon nekoliko meseci čekanja Fudbalski savez Srbije raspisao je nove izbore za predsednika. Prethodni koji su održani u oktobru propali su zbog kvoruma, a na današnjoj sednici Upravnog odbora odlučeno je da će novi prvi čovek biti izabran 14. marta. Za sada sigurnih kandidata nema, ali se već neko vreme priča o tome da će se za mesto predsednika "boriti" Nemanja Vidić, Branislav Nedimović i Dragan Džajić.

Kako je Informer juče najavio, Džajić je od juče delegat u skupštini Fudbalskog saveza Srbije što mu otvara priliku za kandidaturu. Kako stoje stvari, mogao bi to da bude i ključan momenat pred izbore koji će biti održani u martu budući da se očekuje da legendarni fudbaler dobije podršku svih "jačih" klubova Srbije, ali i regionalnih saveza. 

Informer

Kadidatura Dragana Džajića značajno je pormenila odnos snaga. Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena pokupio je simpatije velike većine i očekuje se njegova ubedljiva pobeda kada do izbora u martu dođe. 

Promena Statuta Fudbalskog saveza Srbije koja se nedavno dogodila otvorila je mogućnost da se Dragan Džajić kandiduje za predsednika budući da je gornja starosna granica "obrisana" te da više nema prepreka da slavni as bude na čelu FSS-a. 

Legendarni fudbaler Crvene zvezde do sada nije imao funkciju u Fudbalskom savezu Srbije, ali je sa mnogo uspeha radio u Ljutice Bogdana gde je imao dva mandata na čelu crveno-belih. Prethodno je radio i kao tehnički direktor Crvene zvezde, a od 2014. godine je bez angažmana.