Autor: Informer.rs

11.02.2023.

07:20

Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini

Sport

SAMPDORIJI PRETI ODUZIMANJE BODOVA! Stanković pred NEMOGUĆNOM misijom...

Bori se Sampdorija za goli život u Seriji A, a situacija za Dejana Stankovića mogla bi da bude još teža... Naime, velikanu iz Đenove preti oduzimanje bodova zbog dugovanja prema igračima! 

Serija A tereti Sampdoriju zbog velikih dugovanja prema igračkom kadru, a ako finansije ne budu regulisane do 16. febuara sledi oduzimanje bodova. Tim srpskog trenera Dejana Stankovića i Filipa Đuričića nalazi se u nikad goroj situaciji pred nastavak sezone! 

- Nadležne fudbalske institucije neće reći ništa jer je njima u interesu da Sampdorija ostane u ligi, jer je ovaj klub od važnosti za Unesko pošto je nastao 12. avgusta 1946. godine fuzionisanjem dva kluba - poručio je Ferero. 

Ističe prvi čovek Sampdorije da će novac biti isplaćen na vreme, te da oduzimanja neće biti. 

- Plate će biti, hajde da malo spustimo temperaturu ovde. Niko neće izbaciti Sampdoriju iz lige, niko neće tako nešto uraditi, jer će Sampdorija isplatiti plate. U najgorem slučaju malo će kasniti, ali ni to se neće desiti, jer dok sam bio predsednik i kada je bio "lokdaun", sve sam redovno plaćao. Sada malo kasnim sa platama, ali pričamo sa igračima i njima je stalo do kluba - rekao je Ferero.

Informer

Italijan je nedavno dobio ponudu da proda Sampdoriju američkom fondu "Merlyn Partners", ali je to odbio i čak nije ni želeo da prisustvuje sastancima sa potencijalnim kupcima.

- Neko kaže da držim Sampdoriju kao taoca, ali to nije tačno, i ako ima kupca ja sam spreman da prodam klub. Pričali su sa Amerikancima ali oni žele da ulože samo 30 miliona evra. Bord direktora koji je sada u klubu je tu već godinu i po dana i ja im stojim na raspolaganju. toliko je negativnosti oko Sampdorije, potrebno nam je više pozitie od kluba, medija i navijača. Dosta priče o oduzimanju bodova, bankrotstvu i platama - podvukao je prvi čovek Sampdorije.