Autor: Informer.rs

11.02.2023.

08:29

Foto: AP/Joe Giddens

Sport

"BOMBA" U KOMŠILUKU! Sarajevo dovelo pojačanje iz PREMIJER LIGE! Stiže bivši REPREZENTATIVAC... (FOTO)

Da je fudbal u regionu u neverovatnom usponu potvrđuju vesti koje stižu iz komšiluka. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić vraća se u svoju domovinu gde će braniti boje Sarajeva! 

Mediji u Bosni i Hercegovini bruje o tome da je Sarajevo "detoniralo" najveće pojačanje u istoriji tamošnje Premijer lige. Radi se o igraču koji je ostavio dubok trag u Nemačkoj i Engleskoj, a sada će po prvi put imati šansu da nastupa u rodnoj državi. 

Mario Vrančić karijeru je počeo u Nemačkoj gde su njegovi emigriralo tokom ratova u Jugoslaviji. Branio je sa mnogo uspeha boje Majnca što je preporučilo Borusiji Dortmund. Ipak, na Signal Iduna Parku nikada nije dobio pravu šansu pa je posle jedne sezone prešao u Paderborn. 

Informer

Dobre igre u Paderbornu "prodale" su ga u Premijer ligu budući da je nakon kratke epizode u Darmštadu otišao u Norič. Bio je tada reprezentativac Bosne i Hercegovine pojačanje Kanarinaca u borbi za opstanak , ali ih ni to nije sačuvalo među elitom. 

Četiri godine kasnije iz Norviča otišao je put Stouka, a ovu sezonu počeo je kao pozajmljeni igrač Rijeke. Ipak, u Hrvatskoj se nije naigrao te se očekuje da ugovorna obaveza iz Rijeke bude prenešena u Sarajevo. Radi se o igraču koji je šest puta branio boje reprezentacije Bosne i Hercegovine.