Autor: Informer.rs

11.02.2023.

10:54

Foto: Tanjug/AP

Sport

HEROJ - DEČAK IZVUČEN IZ RUŠEVINA NAKON 119 SATI! Spavao u dresu Fenera, velikan poslao MOĆNU PORUKU! (FOTO)

Veliki zemljotres pogodio je Tursku i Siriju u ponedeljak. Broj žrtava već sada je premašio 20.000, a snage za evakuaciju jutros su spasile jedan mladi život. Dečak po imenu Kamilčan Agdaš izvučen je iz ruševina posle 119 sati!

On je prebačen u bolnicu na detaljne preglede, a njegovu sliku posle evakuacije na svom Tviteru podelio je Fenerbahče. Dečak je bio veliki navijač turskog giganta, a iz ruševina je izvučen u dresu voljenog kluba. 

Kako prenosi "Hurriyet" dečak je veče pre razornog zemljotresa gledao utakmicu Fenerbahčea zbog čega je zaspao u dresu. Tim povodom oglasio se klub iz Istanbula i poslao snažnu poruku mladom navijaču. 

- U 119. satu ponovo nam idu suze, još jednom verujemo u čuda! Pred nama je još dosta utakmica, čekamo te Kamilčane - poručili su iz Fenerbahčea. 

U katastrofalnom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku do sada je potvrđena smrt 19.875 osoba, saopštio je Štab za vanredne situacije. Prema poslednjim podacima, u Siriji je život izgubilo 3.377 osoba, pa je ukupan broj žrtava u dve države do sada 23.252. U protekla 24 sata spasilačke ekipe u Turskoj i Siriji pronašli su više od 3.000 stradalih.