Autor: Informer.rs

12.02.2023.

07:56

Foto: printscreen

Sport

ZVEZDIN KANDIDAT ZA PRVOG ČOVEKA "KUĆE FUDBALA" IMA PLAN! Džaja u FSS dovodi Kolarova i Babovića, a evo koga će postaviti za potpredsednika!

Legenda srpskog fudbala Dragan Džajić nastojaće da na rukovodeće pozicije u Fudbalski savez Srbije dovede bivše reprezentativce Aleksandra Kolarova i Stefana Babovića ukoliko bude bio izabran za predsednika "kuće fudbala", saznaje Informer.

FSS je zvanično raspisao izbore, a novi predsednik biće izabran na sednici skupštine 14. marta u Staroj Pazovi.

Ubeđuju ga prijatelji

Prema našim informacijama, Džajić ima najveće šanse da bude kandidat kojeg bi, osim Crvene zvezde, podržao i Partizan, ali i ogromna većina ostalih delegata. Do pre dva dana najveće šanse davane su bivšem ministru u Vladi Srbije Branislavu Nedimoviću, ali on će najverovatnije morati da se zadovolji funkcijom potpredsednika.

Dva u jedan

Stefan je bivši fudbaler, internacionalac, ali je uz oca Miliju vodio i velike firme. Razume se u fudbal i ume da obezbedi novac
Izvor Informera

Pretpostavka je da će Džajić odneti većinu čak i ako za protivkandidata bude imao Nemanju Vidića.

- Dragan Džajić još razmišlja da li da prihvati kandidaturu, ali mnogi bliski prijatelji ga ubeđuju i on će to najverovatnije učiniti. To ne znači da su on i Nedimović, koji je jedno vreme slovio za potencijalnog predsednika, na suprotstavljenim stranama, već da će sarađivati. Onog trenutka kad bude izabran Džajić će postaviti Nedimovića za potpredsednika i zajedno će voditi Savez - kaže naš izvor odlično upućen u dešavanja.

Informer

Aleksandar Kolarov u FSS



Jedan od aduta počasnog predsednika Crvene zvezde biće zvučna imena u rukovodstvu, odnosno dolazak Kolarova i Babovića. Nekadašnji fudbaler Partizana, a odnedavno potpredsednik OFK Beograda, Stefan Babović, juče je postao delegat Napretka iz Kruševca u Skupštini FSS umesto Valentine Vasić.

- Stefan je bivši fudbaler koji je karijeru gradio u zemlji i inostranstvu. Uz to, uz oca Miliju, koji je jedan od najuspešnijih poslovnih ljudi u regionu, vodio je velike firme, tako da ima iskustva i u biznisu. Razume se u fudbal i ume da obezbedi novac. Dakle, poseduje sve ono što je potrebno članu na rukovodećem položaju u FSS. Mogao bi da bude član Izvršnog odbora, a možda i potpredsednik organizacije. Takođe, blizak je mnogim fudbalskim strukturama u zemlji - objašnjava naš izvor.

Informer

Dragan Džajić dovodi Stefana Babovića u FSS

Svi lobiraju

Važnu funkciju mogao bi da ima i Kolarov, mada se, prema saznanjima Informera, premišlja da li uopšte želi da se vraća u Srbiju. Ipak, on bi uz Džajića bio najveće fudbalsko ime, odnosno bivši igrač sa najbogatijom karijerom i jakim vezama u svetu fudbala.

- Kolarova je u poslednja dva dana zvalo nekoliko ljudi, tražili su njegovu podršku i nudili mu funkcije u Savezu. On je u odličnim odnosima i sa Nemanjom Vidićem, ali i sa strujom koja namerava da kandiduje Džajića. Mnogi ga video kao idealno rešenje za direktora reprezentacije ili potpredsednika sa širokim ovlašćenjima u sportskom sektoru. Kolarov je u prvi mah odbio, ali trenutno boravi u Beogradu i gotovo svakodnevno je u pregovorima i razgovorima sa obe strane - zaključuje naš izvor.