Autor: Informer.rs

12.02.2023.

17:29

Foto: Tanjug/AP

Sport

POSLEDICE ZEMLJOTRESA OGROMNE! Gazijantep ISTUPIO iz Superlige...

Na desetine hiljada života odneo je strahovit zemljotres koji je pre šest dana pogodio Tursku i Siriju. Broj žrtava rapidno raste, a posledice već sada su ogromne... Sport je potpuno pao u drugi plan te ne čudi odluka Gazijantepa da napusti takmičenje. 

Fudbalski klub stacioniran je u Gaziju, gde je bio i epicentar zemljotresa. Uprava kluba režila je da istupi iz Superlige i Kupa Turske budući da je najviše pogođen nakon zemljotresa. 

- Naša borba se nastavlja kako bismo zacelili rane od zemljotresa koji je zadesio naš grad i 10 susednih gradova 6. februara. Posle takve katastrofe o fudbalu nismo mogli ni da pričamo. Pre svega, želimo milost Božiju našim građanima koji su stradali u zemljotresu i brz oporavak povređenima. Čini se da nije moguće da nastavimo sa sportskim aktivnostima u ovim teškim uslovima. Odlukom Upravnog odbora, odlučeno je da se povučemo iz Super lige i Kupa Turske za aktuelnu sezonu. Verujemo da će naš grad i država što pre zalečiti rane od ovog zemljotresa i zahvaljujemo se svima koji su stali uz nas svojom podrškom. Kao prestonica gostoprimstva, naš grad Gazi nastaviće svoju borbu sa verom da će što pre ugostiti sve ljubitelje fudbala i upoznati naše navijače koji vole crveno i crno - navodi se u saopštenju Gazijantepa. 

Informer

Velikan iz Gazija je uoči zemljotresa bio pretposlednji na tabeli Superlige, a njihove boje branili su Lazar Marković i Marko Jevtović.