Autor: Informer.rs

12.02.2023.

20:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

KATAR DONIRA KABINE SA SVETSKOG PRVENSTVA ŽRTVAMA ZEMLJOTRESA! Humanitarna pomoć stiže u Tursku i Siriju! (FOTO)

Razoran zemljotres pogodio je jugoistočni deo Turske i Siriju u ponedeljak. Posledice su katastrofalne i  broj žrtava već do sada je premašio čak 30.000... Pomoć Turskoj i Siriji stiže sa svih strana, a danas je iz Katara stigla velika materijalna donacija. 

Naime, Katar će Turskoj i Siriji poslati 10.000 kabina i kontejnera koji su korišćeni tokom Svetskog prvenstva u fudbalu. Oni su služili za smeštaj navijača tokom Mundijala, a sada će biti donirani ljudima koji su izgubili domove u razornom zemljotresu. 

- S obzirom na hitne potrebe u Turskoj i Siriji, doneli smo odluku da doniramo naše kabine i karavane pogođenom regionu, kako bi pružili preko potrebnu podršku žrtvama zemljotresa - rekli su katarski zvaničnici. 

Radi se o prenosivim kućama u kojima su tokom Svetskog prvenstva boravili navijači. Zvaničnici su i tokom Mundijala istakli da će sve biti donirano u humanitarne svrhe, a potvrda je stigla danas. Prva pošiljka bi već sutra trebala da stigne u Tursku, a dalja isporuka očekuje se u narednim danima. 

Pored toga, čelnici tamošnjeg Fudbalskog saveza rešili su da sve prihode od ulaznica sa utakmica polufinala Kupa Katara takođe doniraju žrtvama zemljotresa u Turskoj i Siriji. 

- Inicijativa potiče od želje QSL-a da odigra svoju ulogu u skladu sa društvenom odgovornošću i doprinese pružanju ruke pomoći žrtvama zemljotresa. Stoga, pozivamo sve navijače da u njemu učestvuju kupovinom zlaznica i dolaskom na  utakmice - navodi se u saopštenju. 

Polufinalne utakmice zakazane su za četvrtak na stadionu Jasim Bin Hamad. Prvo će na teren izaći fudbaleri Al Sada i Al Arabija, a potom i Al Duhaila i Al Vakre.