Autor: Informer.rs

15.02.2023.

07:29

Foto: AP Photo/Reuters

Sport

ŠTA JE OVOM ČOVEKU? Holanđanin opet napao Tadića! Srbin ni kriv ni dužan, brzo se oglasio

Snajder je prvo kritikovao Dušana Tadića zbog loše forme i savetovao čelnike Ajaksa da ga izbace iz tima. Sada je napao Srbina jer je jedini kapiten holandskih klubova iz Eredivizije koji u 21. kolu nije nosio kapitensku traku sa zastavama Turske i Sirije, zemalja koje su pogodili razorni zemljotresi.

- Svi osim kapitena Ajaksa Dušana Tadića su nosili kapitensku traku u znak podrške preživelima u potresu u Siriji i Turskoj. Lepa inicijativa koju je pokrenuo moj prijatelj Tarik Divarči iz Utrehta. Pitao me da ga podržim i to sam učinio - rekao je 38-godišnji Snajder u televizijskoj emisiji, gde je bio još jedan poznati holandski bivši fudbaler, Endi van der Mejde.

Informer

Vesli Snajder

- Ajaks je jedini klub koji nije imao kapitensku traku, zar ne? Mislim da je to poseban slučaj. Tako veliki klub bi trebalo da se uključi u kampanju. Moraš da pokažeš podršku. Ne razumem zašto to nisu učinili - pitao se Van der Mejde.

Informer

Dušan Tadić

Radi se o tome da Tadić nije imao veze sa kapitenskom trakom, to je bila odluka kluba. 

- Bila je to odluka rukovodstva kluba. Ne znam zašto su to odlučili, ali trebali je da gledamo kapitene koji su imali traku. Učestvovalo je 17 klubova, na čemu smo jako zahvalni. Možda u Ajaksu ima igrača koji žele da doniraju dresove - izjavio je Snajder.

Oglasio se i Dušan Tadić, koji je na Instagramu i Tviteru objavio poruku u kojima je poručio da je pogođen vestima o zemljotresu.

- Zemljotresi u Turskoj i Siriji su me duboko šokirali. Moje misli su sa ljudima koji su izgubili svoje voljene u ovoj tragediji i sve koji su pogođeni - napisao je Tadić.