Autor: Informer.rs

18.02.2023.

16:01

Foto: Starsportphoto, Informer

Sport

IVICA ILIEV VELIČA LUKU JOVIĆA! Evo šta je bivši direktor Partizana rekao Italijanima za nekadašnjeg asa Crvene zvezde!

Ivica Iliev je za italijanske medije pričao o sprskim igračima u Seriji A, sa posebnim akcentom na napadača Fiorentine. Nekada je Iliev igrao u dresu Mesine i Đenove, a sada je poručio da mu je drago što Luka Jović konačno pokazuje klasu za koju je Real Madrid papreno platio Ajntrahtu.

Postao je Jović najbolji strelac u tekućoj sezoni Lige konferencija sa šest postignutih golova, i automatski zaslužio pohvale.

Informer

 

- Presrećan sam zbog Jovića jer je odigrao sjajnu utakmicu. Kao i ceo tim Fiorentine. Luka je pokazao šta ume. Jedan je od najjačih napadača u kaznenom prostoru. Ako mu tim obezbedi šanse, on će postizati golove. Prvi gol je bio majstorija, drugi delo predatora u šesnaestercu. Pre 20 godina sam u Mesini igrao sa Rikardom Zampanjom koji je poput Jovića bio ubitačan u kaznenom prostoru, a manje opasan van njega- rekao je Iliev.

Upitan je Iliev o Jovićevom karakteru kao igraču, pa ga je uporedio sa Dušanom Vlahovićem.

- Sigurno je da on nema fudbalsku glad kao Vlahović. Došao je u Firencu posle perioda u Real Madridu gde je bio okružen igračima sa super mentalitetom. Možda nekada deluje stidljivo ali nije takav. Nije ni sportski bezobrazan. Sada polako pronalazi kontinuitet i vraća se na nivo iz Ajntrahta. Međutim, ceo tim treba da mu pomogne u toj misiji.

Informer

 

Prokomentarisao je i slabiju formu bivšeg igrača Partizana, Nikole Milenkovića, ali i igre Alekse Terzića.

- Mislim da je malo pao u formi posle Mundijala. Srpski igrači su pogođeni i osećaju efekte neispunjenih očekivanja na Svetskom prvenstvu. Pored toga, ni glasine o transferu u velike klubove nisu od pomoći. Sa druge strane, Aleksa terzić ima kvalitet ali treba mu vremena. U narednih 12 meseci bi trebalo da otkrije na kojem je nivou. Fiorentina i Partizan imaju sjajne odnose poslednjih godina i nadamo se da ćemo opet stvoriti igrače koji bi zadovolji kriterijume tržišta. Trenutno je Mihajlo Ilić igrač koji ima potencijal da bude igrač za Seriju A. U poslednjem meču u Ligi konferencija je bio sjajan- zaključio je Ivica Iliev.