Autor: Informer.rs

18.02.2023.

22:07

Foto: Tanjug/AP

Sport

EVO ZAŠTO SRPSKE ZASTAVE NIJE BILO NA KOREOGRAFIJI! Stiglo IZVINJENJE i OBJAŠNJENJE iz Turske!

Organizovali su navijači Trabzonspora veličanstvenu koreografiju na meču Lige Evrope protiv Bazela. Pristalice turskog velikana na slikovit način opisali su ono kroz šta je njihova zemlja prolazila poslednjih dana usled posledica razornog zemljotresa koji je odneo preko 40.000 žrtava. 

Na koreografiji našao se spasilac koji vadi dete iz ruševina, a na njegovom šlemu našle su se zastave brojnih zemalja koje su pomogle Turskoj nakon zemljotresa. Ipak, bilo je i zastava koje su bile izstavljene iz koreografije, a jedan od navijača Trabzonspora ponudio je objašnjenje. 

- Nije bilo nikakve namere u nedostatku svih zastava. Žurili smo jer smo bili veoma ograničeni sa vremenom. Nenamerno smo zaboravili zastave nekih zemalja. Zahvalni smo svima koji su pomogli našoj zemlji, podržali nas i spasavali živote. Kao grupa, poslali smo poruku izvinjenja za ovaj incident - rekao je Muhamed Jazići. 

Na koreografiji se našao i pas Proteo koji je iz Meksika stigao kao pomoć u potrazi za preživelima nakon zemlhotresa. On je pronašao tri osobe ispod ruševina, ali je nažalost u svojoj misiji i nastradao. 

- Izuzetno emotivan osećaj za nas predstavlja taj momenat. Zahvaljujemo se meksičkom narodu - dodao je navijač Trabzonspora.