Autor: Informer.rs

18.02.2023.

19:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

MILAN SE MUČI, ALI NIŽE POBEDE! Rosonerima ponovo dovoljan MINIMALAC!

Mučio se Milan na startu 2023. godine, zaređao nekoliko slabih rezultata čime su ugrozili svoje mesto na tabeli, a samim tim i plasman u Ligu šampiona. Jasno je da Rosoneri nemaju šanse za odbranu Skudeta, ali je Stefano Pioli uspeo da konsoliduje svoj tim pošto su na poslednja tri meča ostvarili isto toliko pobeda. 

Tokom nedelje Milan je posle decenije došao do trijumfa u nokaut fazi Lige šampiona, a danas su potvrdili dobar rezultat. Rosoneri su sa 0:1 (0:1) savladali Moncu u okviru 23. kola italijanske Serije A. 

Informer

Milan je slavio minimalnim rezultatom, a strelac jedinog gola bio je Mesias u 31. minutu. Imali su Rosoneri još nekoliko prilika, posebno u drugom poluvremenu. Dve velike je propustio Teo Ernandez, a potom mrežu rivala nisu uspevali da pogode ni Rafael Leao, ni Sandro Tonali. 

Ipak, Milan je uspeo da odbrani prednost do kraja utakmice i sa nova tri boda dođe na deobu drugog mesta na tabeli sa 44 boda koliko ima i Inter. Neroazuri imaju i utakmicu manje koja je na programu večeras, a rival će im biti Udineze. 

Sa druge strane, Monca je u sigurnoj zoni sa 29 osvojenih bodova i deseti su na tabeli.