19.02.2023.

07:16

Foto: printscreen

Sport

REPREZENTATIVAC SRBIJE I ŠTOPER MAJORKE ZA INFORMER! Matija Nastasić: Ne žalim ni za čim u karijeri!

Defanzivac Majorke od letos igra u Španiji, pošto je prethodno već nastupao u tri od pet najjačih liga na svetu: italijanskoj, engleskoj i nemačkoj. Važio je za jednog od najperspektivnijih štopera Evrope, ali su ga povrede "masakrirale" tokom karijere.

Reprezentativac je od 2012, ali je skupio "samo" 34 meča u nacionalnom timu i propustio dva Svetska prvenstva na kojima je bio već viđen, 2018. u Rusiji i prošle godine u Kataru. Ni ovog puta Matija nije želeo da priča o reprezentaciji.

Igrao s najboljima

Koji je najbolji fudbaler sa kojim ste igrali, odnosno protiv kojeg ste igrali?

- Teško mi je da odvojim bilo koga. Imao sam sreću da kroz karijeru igram sa sjajnim pojedincima, ali i protiv nekih od najboljih na svetu. Rivali su mi bili Ronaldo, Levandovski, Hari Kejn...

Utisak je da bi vam karijera bila još bogatija da vas nisu remetile povrede?

- Kad pogledam unazad, ne bih menjao ništa. Sve odluke koje sam donosio doneo bih opet. Sve prepreke koje su mi se desile desile su se s razlogom. Prošao sam kroz četiri od pet najjačih liga u Evropi, mada i nije mi cilj da objedinim svih pet, jer trenutno ne vidim sebe u francuskoj ligi. Ne znam u kom pravcu bi otišla moja karijera da se nisam povređivao, ali i ovako sam prezadovoljan kako se sve odvija.

Igrali ste u Seriji A, Premijer ligi, Bundesligi, pa sad u Primeri. Koje su prednosti Španije u odnosu na druge zemlje?

- Stvarno nije bilo teško navići se na Majorku, jer se sve lepo namestilo. Klub je dobro organizovan, atmosfera među saigračima je domaćinska. Liga je fantastična, jedna od najboljih na svetu. Imamo priliku da igramo baš jake utakmice, protiv Reala, Barse, Atletika i još nekoliko klubova, a opet sa većinom iz lige možemo da se nosimo.

Informer

reuters

Predrag Rajković i Matija Nastasić

Derbi Rura pamtiću zauvek

Koju utakmicu pamtite kao posebnu u karijeri?

- Kada sam bio u Šalkeu, igrali smo protiv Dortmunda, a to je tzv. derbi Rura, jedno od najvećih rivalstava u Nemačkoj. Posle 25 minuta gubili smo 4:0 i tako je ostalo do poluvremena. Uspeli smo da se vratimo u nastavku i završeno je 4:4. To je jedna od najluđih utakmica koje ću se uvek sećati.


Nedavno ste pobedili Real Madrid, je l' to bio praznik za Majorku?

- Mnogo je teško igrati protiv Reala i mnogo je teško pobediti Madriđane. Imao sam sreću da mnogo puta u karijeri igram protiv njih. Pamtim pobedu dok sam bio u Šalkeu, srušili smo ih na "Bernabeuu" u Ligi šampiona. Međutim, ova poslednja pobeda sa Majorkom mi je još draža.

Pratite li situaciju u srpskom fudbalu?


- U toku sam sa dešavanjima, ali zbog obaveza ne stižem da pogledam sve utakmice koje me interesuju. Vidim da moj Partizan puno zaostaje za Crvenom zvezdom. Znate kako, u fudbalu kažu da je sve moguće mada mi se čini da će mu biti teško da dođe do titule.


 

Informer

Kakav je život u Palma de Majorki?

- Majorka je prelepa, na ovo mesto sam se navikao, čini mi se, za nedelju dana. Pokušavam da se setim jedne stvari koja je loša i ne mogu. Ovde nema šta da vam smeta. Isto tako se navikla i moja porodica i mnogo nam je dobro. Trenutno ne razmišljam o promeni sredine. Imam sreću što je tu i Predrag Rajković. Družimo se porodično.