Autor: Informer.rs

19.02.2023.

15:26

Foto: Tanjug/AP

Sport

SPEKTAKULARAN MEČ NA PARKU PRINČEVA! Mesi sprečio BLAMAŽU Pari Sen Žermena! (VIDEO)

Muči se Pari Sen Žermen, daleko je od dobre forme, ali i takav nema konkurenta u Francuskoj. Ipak, malo je falilo da se Sveci okliznu u 24. kolu Lige 1 i to na svom terenu protiv Lila. Doge su bile na korak od velikog iznenađenja, ali je čast kluba iz prestonice sačuvao Lionel Mesi spektakularnim golom u 94. minutu - 4:3. 

Sjajno je Pari Sen Žermen otvorio utakmicu, delovalo je kao da će Sveci upisati novi rutinski trijumf u Ligi 1. Poveo je domaćin u 11. minutu golom Kilijana Mbapea, a već u 17. je bilo 2:0, strelac - Nejmar. 

Ipak, do poluvremena je Lil uspeo da se vrati golom Bafode Diakitea koji je bio najviši u skoku posle kornera. Nastavili su gosti da kidišu na gol Đanluiđija Donarume i u nastavku meča, a već u 58. minutu je posle neopreznog starta Marka Veratija Žonatan Dejvid iz penala poravnao rezultat. 

Informer

Bio je to početak "drame" na Parku Prinčeva. Deset minuta kasnije Lil je stigao do kompletnog preokreta kada je Žonatan Bamba pobegao svojim čuvarima i doneo prednost Dogama. 

Nije se predavao Pari Sen Žermen, morao je Krisof Galtije da napravi tri promene. U 87. minutu Kilijan Mbape drugi put je pogodio mrežu rivala da bi u 94. Lionel Mesi spektakularnim golom iz slobodnog udarca doneo nova tri boda Parižanima.