Autor: Informer.rs

20.02.2023.

09:12

Foto: Starsportphoto/printscrin

Sport

DELIJE SU IM SPALILE ZASTAVU NA "MARAKANI"! Rimljani su ovako uzvatili navijačima Zvezde! (VIDEO)

Navijači Crvene zvezde pre nekoliko dana su pomenutoj grupi oteli zastavu i obeležja prilikom jednog obračuna u Italiji, pa su "plen" zapaili u subotu, na "Marakani", tokom utakmice protiv Čukaričkog (3:0).

Delije su tom prilikom istakle i transparent "Pogrešnu ste društvo izabrali", sa aluzijom na bratske odnose navijača Rome i Dinamo Zagreba.

Nije to naravno promaklo navijačima Rome koji su u nedelju uveče ispunili svoju južnu tribinu i klicali "Fedajn". 

U Evropi trenutno vlada zabrinutorst zbog navijačkih okršaja, koji bi mogli da se rasplamsaju i izazovu mnogo veći problem. Ukoliko navijači Rome uzvrate, do eskalacije sukoba bi moglo da dođe 10. mart kada Crvena zvezda u Evroligi igra protiv Panatinaikosa. Navijačima Panatinaikosa i Olimpijakosa ne treba povod za sukob, s obzitom na to koliko se mrze, a crveno-beli gaje bratske odnose sa pristalicama ekipe iz Pireja. Jasno je kako može da nastane veliki problem.

S druge strane, navijači Rome, osim što su povezani sa "Bed blu bojsima", imaju dobre odnose i sa najvatrenijim navijačima Panatinaikosa ("Gejt 13"). Takođe, grupa iz Zagreba je prijateljski nastrojena "kolegama" iz Atine. Ukoliko se Delije upute u Atinu, moglo bi da dođe do britalnih sukoba zaraćenoh strana.