Autor: Informer.rs

20.02.2023.

11:15

Foto: printscreen

Sport

SKOČIO SA DRUGOG SPRATA I PREŽIVEO ZEMLJOTRES! Turski fudbaler pričao o traumatičnoj noći, gledao je saigrače kako krvare...

Strašan zemljotres pogodio je Tursku i Siriju 6. februara, a broj žrtava povećan je na 41.020 ljudi. Među poginulima su i brojni sportisti, a mnogo sreće imao je igrač Malatije, Bariš Bašdaš, koji je skočio sa drugog sprata. Kaže da je u momentu zemljotresa spavao.

- Odjednom smo počeli da osećamo drmanje. Probudio sam se i počeo da gledam oko sebe, posle tri ili četiri sekunde, samo sam pao sa kreveta. Kao da je atomska bomba pala na nas - rekao je Bašdaš u prenos nemačke televizije ZDF.

Uvatila ga je panika, a onda je skočio sa drugog sprata. 

- Počeo sam da trčim. Nestala je struja, prašina je izbijali iz zidova. Tada sam skočio sa drugog sprata i uganuo članak. Kada sam skočio, video sam da moj saigrač krvari. 

Fudbaler Malatije otkriva jezive detalje, vremenski uslovi su bili vrlo loši, pa su dodatno otežali posao spasiocima. 

- Bilo je veoma hladno. Ljudi su bili u kratkoj odeći, jer su spavali u tom momentu, a napolju je  bilo ledeno. Mnogi nisu mogli da se vrate svojim kućama kako bi obukli nešto toplo.

Informer

Kristijan Atsu

Nažalost, posle nekoliko dana potrage pronađeno je  u ruševinama telo bivšeg napadača Evertona i Njukasla Kristijana Atsua, koji je  igrao za Hatajspor.