Autor: Informer.rs

20.02.2023.

22:05

Foto: Reuters

Sport

NIŠTA OD PRODAJE - LIVERPUL NE MENJA VLASNIKA! Stiže novi KAPITAL na Enfild!

Odjeknula je kao "bomba" vest sa Ostrva da američki vlasnici razmatraju prodaju Liverpula. Zainteresovani kupci stizali su sa svih strana, a delovalo je da su konzorcijumi iz Saudijske Arabije i Katara bili najkonretniji. Ipak, do promene u vlasničnoj strukturi neće doći budući da Džon Henri nema nameru da proda svoje akcije! 

Liverpul je procenjen na 3,75 milijardi funti, a klub će i dalje voditi "Fenway Sports Group". Ipak, vlasnici kluba spremni su za prodaju manjinskog udela. Prošle godine vlasnici Liverpula prodali su 11 odsto udela investicionom fondu RedBird Capital Partners za 655.000.000 funti, a sve su prilike da će se to ponovo dogoditi. 

Informer

Vlasnik Liverpula, Džon Henri

- Znam da je bilo mnogo priče oko Liverpula, ali ostajem pri činjenicama: samo smo formalizovali tekući proces. Hoćemo li zauvek biti u Engleskoj? Ne. Prodajemo li Liverpul? Ne. Da li razgovaramo sa investitorima o Liverpulu? Da. Hoće li se nešto dogoditi? Verujem da hoće, ali to neće biti prodaja -  rekao je vlasnik kluba Džon Henri. 

Američki vlasnici kupili su Liverpul pre 12 godina za 300.000.000 funti. Za vreme Henrijeve "vlasti" Redsi su se vratili na pobednički kolosek. Enfild je prošiern, a u planu je nova rekonstrukcija. Nakon 30 godina titula je osvojena, a Liverpul se vratio i na vrh Evrope. Nedavno je otvoren novi trening centar!